Burkina Faso

L'objectiu del projecte de Cooperació Internacional a Burkina Faso és la lluita contra la pobresa i la prevenció de la SIDA a través de la Promoció de la Dona, facilitant la seva formació i inserció laboral.

El projecte de la Associació ALBA està situat a la ciutat de Bobo Diuolasso, la segona ciutat més gran del país (després de la capital Ouagadougou) amb una població aproximada de 435.000 habitants, situada al Sud del país i capital de la província d'Houet.

Burkina Faso és un dels països més pobres del món. L'economia depèn en un 85% de l'agricultura i la ramaderia. Els seus principals problemes passen per l'escassetat d'aigua i les deficiències en matèria de sanitat i educació. Un 80% de la població pateix la malària.

L'escolarització no és obligatòria, i tan sols un 29% dels nens assisteix a l'escola primària i rep l'educació bàsica. L'esperança de vida és de 49 anys, i l'edat mitjana de la seva població de menys de 17 anys.

A tot això hem d'afegir que la situació actual amb la propagació del virus de l'ebola posi al país en una situació d'alerta i s'agreugi encara més la deficitària situació sanitària.

Agermanament entre l'Associació local FAH-SITALA i l'Associació ALBA (2004)

Agermanament entre FAH-SITALA i ALBA Durant aquesta primera visita, l'Associació ALBA va contactar amb l'Associació FAH-SITALA, entitat local, i els seus dirigents, juntament amb les ANCIENTS ens van dir que per fer prevenció de SIDA a Burkina Faso, s'ha de promocionar a la dona, ja que aquesta es el pilar de la economia del país, i si es nega a casar-se amb un matrimoni forçat, l'única sortida que li queda es la prostitució, i d'aquesta forma es perpetua el contagi a la zona.

Amb aquests antecedents, al 2004 l'Associació ALBA i l'Associació FAH-SITALA es van agermanar per treballar conjuntament i amb els mateixos objectius. El projecte es devideix en 3 eixos fonamentals:

VIH Campanyes de Sensibilització i Prevenció

Centre de Costura i l'Empresa

Accions Sanitàries

Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto