L'Escola de costura

ALBA - Burkina Faso L'Escola de Costura Des dels inicis del projecte, Centre de Formació en Costura, la formació en costura es la principal eina per donar una autonomia a la dona i per poder introduir, dins el centre de Costura, formació sobre la prevenció de la SIDA.

La formació en costura consta de tres anys de duració: 4 aules per tres cursos. Quan les alumnes superen els tres cursos aconsegueixen una titulació oficial homologada per l’Estat. D’aquesta forma la dona assoleix una formació que serà el primer pas per la seva autonomia econòmica i poder fer front a la seva realitat.

Objectius:
Aconseguir l'autonomia econòmica de la dona amb l'obtenció del títol oficial de costura homologat pel govern del país.

Numeros:
• 3 cursos en funcionament.
• Una mitjana de 95 alumnes per any.
• 4 aules, amb aproximadament 25 alumnes cadascuna.

Professorat

ALBA - Burkina Faso - Professorat de L'Escola de Costura
S'ha trencat la costum de que tot ho porten els homes amb aquestes 3 dones que exerceixen de professores a L'Escola de Costura.

Títol Homologat

ALBA - Burkina Faso - Títol Homologat
Un cop més es pot comprovar que a l'Àfrica, una dona amb una màquina de coser i un títol homologat pot salvar-se ella mateixa i a tota la família. 

Professionals formats

ALBA - Burkina Faso - Professionals formats
Els vestits tradicionals tenen molta acceptació i demanda en l'àmbit local. Les dones comencen a autogestionar-se treballant d'autònomes i en empreses.

L'empresa per a les modistes de CAPROF

ALBA Burkina Faso - Col·laboradors de l'empresa La proposta de l'any 2013 va ser la creació d'una empresa tipus cooperativa, per a las modistes de CAPROF. En data d'avui aquesta empresa esta en construcció i espera estar en ple rendiment al acabar l'any 2014. Cada any surten unes 18-20 costureres amb el títol. En aquesta darrera estada a la zona, (gener-febrer 2014) hem pogut comprovar que des de les ja 5 promocions totes les dones estan treballant, però es preveu que aviat el mercat no les podrà absorbir, i anticipant-nos a això, hem engegat la creació d'una microempresa auto sostenible i coherent amb la realitat local, per fer front a un problema futurible però imminent segons estudi de mercat.

Terrenys adjacents a l'empresa


Obres de l'empresa

ALBA Burkina Faso - Obres de l'empresa ALBA Burkina Faso - Obres de l'empresa
ALBA Burkina Faso - Obres de l'empresa ALBA Burkina Faso - Obres de l'empresa

Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto