ELS JOVES A L’ESTIU

ELS JOVES A L’ESTIU

Doncs ja hi tornem a ser. Amb l'arribada del bon temps, els pares comencem a pensar en les llargues vacances escolars.

Què fer amb els més joves de casa es converteix en el tema de conversa amb altres pares, a la feina, amb els amics,… i això és així perquè realment ens preocupa. No només perquè els nois i noies estiguin entretinguts sinó perquè aquest temps de vacances és part fonamental del seu procés de maduració personal.

En general, els adolescents no saben ocupar el seu temps lliure. La seva tendència natural és a no fer res, o si més no, res actiu. Els agrada llevar-se tard, jeure al sofà, mirar la televisió, jugar a videojocs,…i són tres mesos de vacances!

Com podem contribuir els pares a que aquest temps d’estiu sigui un temps de creixement personal per a ells?

No podem oblidar que és durant les vacances quan molts joves s’inicien en el consum de l’alcohol i altres drogues. Aquest missatge no pretén ser alarmista sinó realista. La informació ens ha de preparar per poder prevenir els problemes.

Reprenem doncs el discurs anterior: que no saben ocupar el seu temps. Però quan ho fan és per anar de festa! Possiblement l’època de vacances posterior a la finalització́ dels estudis obligatoris sigui un punt d’inflexió́ en la transició́ de l’adolescència a la joventut. Tant pel que fa a l’inici i consolidació́ del sortir de festa i, en conseqüència, en el consum de drogues.

L’alcohol és, en aquestes edats,  la droga més consumida.

Quina és doncs la funció dels pares?

  • Estar informat
  • Promoure un temps de lleure actiu: amb activitats esportives, o si més no actives.
  • Demanar la col·laboració en les tasques domèstiques. Ja no són nens i per tant, el canvi de rol ha de ser a tots els nivells
  • Parlar, parlar i parlar amb els nostres fills. No es tracta de fer un interrogatori del què fan i amb qui però sí de comunicar-se
  • Estar alerta

Encara som a temps de programar l'estiu. Fem-ho!

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto