ALCOHOL I EMBARÀS

ALCOHOL I EMBARÀS

Quan una dona està embarassada, ha de tenir especial cura amb les begudes alcohòliques, ja que evitant el seu consum pots protegir al fetus de riscos associats i prevenir els Trastorns de l’Espectre de l’Alcoholisme Fetal (TEAF).

Què són els TEAF:

Els Trastorns de l’Espectre de l’Alcoholisme Fetal són trastorns de diferents severitat que cursen amb disfuncions cognitives (alteracions de la capacitat intel·lectual, les funcions executives, l’aprenentatge i la memòria) i disfuncions conductuals (manca de control dels impulsos i de la regulació emocional).

S’estima que aquests trastorns afecten entre 0’5 i 3 naixements de cada 1000, en la majoria de països, però aquestes dades poden incrementar en població on el consum d’alcohol hi és bastant present.

Aquests trastorns són 100% evitables, retirant l’alcohol en el moment de planificar l’embaràs i durant aquest.

Es pot donar la situació que una dona hagi realitzat consum d’alcohol durant les primeres setmanes d’embaràs, abans de notar la primera falta. El risc de que hi hagin malformacions o problemes al fetus és molt baix, això és degut a que encara no hi ha una circulació materno-fetal establerta. Ara bé una vegada ja es sàpiga que una està embarassada hauria d’utilitzar els fàrmacs estrictament imprescindibles i sempre sota supervisió mèdica.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto