Stop Estigma-Patologia Dual

Stop Estigma-Patologia Dual

Patologia dual és el que anomenem, en el camp de la salut mental, com la coexistència de dues psicopatologies, és a dir que hi ha persones que pateixen de forma simultània una addicció i un altre trastorn mental.

El consum de drogues a les últimes dècades ha deixat després veritables estralls en matèria de salut mental. A dia d'avui, sis de cada deu drogodependents atesos a la xarxa de toxicomanies espanyoles pateixen a més un trastorn mental. I aquest és només el costat visible del problema, perquè la majoria dels pacients que la pateixen no estan diagnosticats.

La patologia dual té la seva causalitat per 2 vies:

  • Persones amb trastorn psiquiàtric previ que inicien el consum de drogues, per alleujar i / o per tal de millorar i regular els seus símptomes.
  • Persones sense trastorn mental previ, però que a causa del consum de substàncies i de la seva vulnerabilitat individual, desenvolupen una psicopatologia.

El Govern ha aprovat aquest dimarts el nou pla (2017 i 2019) de salut mental i addiccions que posa les bases per a l’abordatge de les malalties mental a Catalunya i que segons el conseller de Salut, Toni Comín, com una de les estratègies nacionals més avançades d’Europa. Aquest es base en prioritzar un tractament ambulatori, centrat en la recuperació de la persona, i en la lluita contra l'estigma social com un dels problemes més freqüents amb què topa el col·lectiu que acaba discriminat.

Associació ALBA Terrassa • Al servei de les persones!
Plaça Doctor Robert, 1 - 08021 Terrassa
Tel: 93 731 48 45

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto