DROGUES I DIABETIS

DROGUES I DIABETIS

El 14 de novembre és el dia de sensibilització de la diabetis, és per això que l’estímul d’aquesta setmana el dediquem a aquesta malaltia i als perills del consum de drogues que comporta.

El consum de drogues, tan il·legals com legals, està contraindicada en diabètics, ja que poden incrementar la possibilitat de patir una pujada o baixada de sucre i augmentar els riscos d’aquesta malaltia. De la mateixa manera que també influirà el control o descontrol que tinguis de la diabetis, del tractament que segueixes, l’edat i el tipus d’aquesta (insulino-depenent o no).

El consum d’alcohol si que afecta en els nivells de sucre en sang que es té, i les persones diabètiques poden patir una baixada de sucre (hipoglucèmia), fet que és molt perillós perquè els símptomes són iguals que els de la borratxera i es podrien confondre.

Pel que fa a les altres drogues el risc no està tant en la substància, sinó en les actituds que fas quan les consumeixes. Per exemple:

  • Amb els estimulants (cocaïna, MDMA, speed) et treuen la gana i poden augmentar el risc de patir una baixada de sucre per la no ingesta de menjar.
  • Per el contrari els productes derivats del cànnabis t’incrementen la gana i et podrien portar a una pujada de sucre (hiperglucèmia).
  • La ketamina, degut a les sensacions internes que té l’individu, et podrien no fer conscient de que tens una hipoglucèmia.

És important que les persones que pateixen diabetis planifiquin el seu consum:

  • Fent coneixedors al seu entorn que ho són.
  • Saber quin tipus de substància consumiran.
  • Que tinguin en compte el que han de menjar abans i després per minimitzar els riscos.
  • Vigilar amb l’exercici físic (ballant se’n fa) perquè poden portar a una hipoglucèmia. 

Associació ALBA Terrassa • Al servei de les persones!
Plaça Doctor Robert, 1 - 08021 Terrassa
Tel: 93 731 48 45

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto