BINGE DRINKING

BINGE DRINKING

El consum d'alcohol en l'adolescència augmenta les possibilitats de desenvolupar en l'edat adulta un consum abusiu o una dependència de begudes alcohòliques.

Consumir alcohol "en afartament" produeix intoxicacions i pot provocar tolerància a l'alcohol. Les investigacions científiques que s'estan realitzant suggereixen que aquest patró de consum podria desencadenar alteracions cerebrals irreversibles, sobretot en el cas dels adolescents.

Els joves poques vegades presenten cirrosi hepàtica o altres trastorns, que se solen presentar en els adults després de diversos anys d'abusar de l'alcohol. No obstant això les últimes investigacions científiques han demostrat que el consum d'alcohol en l'adolescència, i especialment el consum "en afartament", pot afectar el sistema nerviós central a diferents nivells:

  • Interfereix en el desenvolupament del cervell que travessa un període crític de canvis durant aquesta etapa, limitant el seu futur i el seu potencial individual.
  • Afecta, entre altres, la zona cerebral relacionada amb la memòria i l'aprenentatge (hipocamp).
  • En els casos en què el consum d'alcohol produeix símptomes de ressaca o abstinència, es produeixen danys sobre la memòria, l'aprenentatge i la planificació de tasques.

Com a conseqüència, es produeixen alteracions de les relacions personals, del rendiment escolar, comportaments violents i conductes perilloses per a la salut com a pràctiques sexuals de risc o conduir sota els efectes de l'alcohol.

No dubtis en demanar ajuda a la nostra Associació

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

 

 

 

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto