DIA DE L’ORGULL BOIG

DIA DE L’ORGULL BOIG

La Federació Veus i Activament han fet possible que aquest 20 de Maig se celebri, per primera vegada a Catalunya, el *Dia de l’Orgull Boig.

La campanya sota el lema “El Orgullo Lo Cura”, té com a objectiu sensibilitzar a la població sobre la salut mental i trencar amb els estigmes i estereotips que es generen al voltant d’aquesta.

Aquests estereotips es poden arribar a interioritzar, perjudicant el procés de recuperació generant l’autoestigma, on la persona es fa seus aquests perjudicis creant-se una identitat i juntament amb ella acceptant les barreres que la mateixa societat li imposa.

Amb aquest dia es vol reivindicar el dret a consensuar els seus propis tractaments, així com modificar la percepció que té la societat del patiment psíquic; acabar amb l’estigma, els prejudicis i la discriminació; posar en valor la pròpia identitat, i dignificar la bogeria com a pas previ per a reivindicar un canvi en la forma en què s’afronta la salut mental a l’Estat espanyol.

*Plaça Sant Jaume de Barcelona, diumenge 20 de maig: Dia de l'Orgull boig, jornada festiva i reivindicativa pels drets de les persones amb diversitat mental.

llexiu el manifest

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

 

 

 

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto