ESTIL DE VIDA DELS ADOLESCENTS (PART 1)

ESTIL DE VIDA DELS ADOLESCENTS (PART 1)

La població jove és un dels col·lectius més vulnerables a canvis de comportament i hàbits. Els estils de vida adquirits en aquesta etapa es perllonguen habitualment fins a la maduresa, en la qual és més complicada la seva modificació. El problema sorgeix quan aquests hàbits són inadequats o perjudicials per a la salut.

La Promoció de la Salut permet a la població millorar el seu estil de vida i es considera l'eina més apropiada per fomentar les conductes saludables o la modificació de les conductes de risc dels joves. Una de les intervencions més rellevants en aquest procés és l'Educació per a la Salut. Dins de l'educació per a la Salut, les intervencions comunitàries més habituals tenen com a objectiu la població juvenil.

Alguns dels àmbits sobre els quals s'ha d'incidir per evitar l'aparició de conductes insanes són: l'alimentació, l'activitat i l'exercici físic, els hàbits sexuals i el consum de tòxics. En relació a la manera d'alimentació, s'observa que els seus hàbits diaris són millorables ja que el model de consum d'aliments és poc variat i inadequat, amb baix consum de fruites, verdures i peix, i per això allunyat de la dieta mediterrània. Es considera una conducta a tractar ja que els joves no perceben els mals hàbits adquirits i en aquesta etapa s'inicien problemes de salut com l'obesitat o els Trastorns de la Conducta Alimentària. La baixa qualitat de la dieta sumada al patró d'activitat física que gran part d'aquest col·lectiu realitza habitualment té com a conseqüència un desequilibri en el balanç energètic ja que l'ingrés de calories és superior al consum. Aquesta situació és la principal causa de l'excés de pes.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

 

 

 

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto