SUÏCIDI I CONSUM DE DROGUES

SUÏCIDI I CONSUM DE DROGUES

A Espanya es produeixen molts suïcidis, dels quals el 90 % de les persones que se suïcida "pot patir algun tipus de trastorn". Això se sap per les 'autòpsies psicològiques', que consisteixen en treballar amb els familiars per intentar reconstruir que li passava al pacient i per què arribo a realitzar aquest acte.

Els trastorns de d’humor són presents en un 48% dels suïcidis però la segona causa més important és el trastorn per abús de substàncies, present en un 19%, segons indiquen els experts. La qual cosa s'incrementa el risc de suïcidi amb la presència del policonsum, de l'ús de drogues, i es dispara amb la comorbiditat, és a dir, amb la presència d'un trastorn psiquiàtric que coexisteix amb un consum de substàncies.

L'efecte del consum a mig-llarg termini genera; impulsivitat, afectació social, depressió, desesperança, etcètera i tot això incrementa el risc de suïcidi de manera que “sí hi ha una relació entre el consum i el suïcidi", en aquest sentit, els joves presenten "un major risc de suïcidi si consumeixen substàncies.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto