Menstruació i alcohol

Menstruació i alcohol

Hi ha moltes creences al voltant de la regla o menstruació i el consum d’alcohol; en aquest espai ampliarem la informació i ,perquè no, desmuntarem alguns mites que s’han generat al voltant d’aquest tema.

Beure alcohol quan es té la regla no fa que aquesta es talli: el consum d’alcohol no fa que variï la quantitat de flux que s’elimina durant la menstruació, és a dir que abans i després de beure alcohol es té la mateixa quantitat i aquesta s’ha d’expulsar.

Si tens la menstruació l’alcohol t’afecta més: s’han fet investigacions i no hi ha cap evidencia que demostri que l’alcohol afecti més a dones o noies que tinguin la regla. El què és important és saber que hi ha medicacions, com els antiinflamatoris, que si que tenen interacció amb l’alcohol. De la mateixa manera que si s’estan prenent anticonceptius orals s’ha de vigilar amb l’alcohol, ja que pot provocar vòmits i afectar a l’absorció d’aquesta medicació.

El que si que hem de tenir en compte és que l’alcohol provoca deshidratació i això fa que després d’un consum d’alcohol, al dia següent, els còlics durin més i siguin més dolorosos.

Les teves emocions poden descontrolar-se: l’alcohol augmenta els nivells d’estrògens fent que tinguis més labilitat emocional, i podent arribar a prendre decisions que d’una altra manera no les prendries.

També disminueix els nivells de magnesi: durant el cicle menstrual els nivells de magnesi fluctuen, però si a més es consumeix alcohol podrà fer que aquest magnesi s’esgoti, provocant marejos degut a que influeix en els nivells de sucre que hi hauria en sang.

Enllaçar estímul alcohol i medicaments

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto