DONES I DROGUES

DONES I DROGUES

Les desigualtats entre homes i dones són encara vigents a la nostra societat, i cal seguir treballant per fer visibles les veus d'elles en tots els àmbits, tant en l'esfera pública com en la privada.

El silenci de les veus de les dones és encara més evident quan qui parla és una dona consumidora d'alcohol o altres drogues, atès que sovint la mirada social cap a ella està carregada de prejudicis i acaba sent doblement estigmatitzada, pel fet de consumir i de no ajustar-se al rol que s'espera d'ella.

Un dels compromisos que la nostra societat ha de treballar per trencar amb l'estigma relacionat amb les persones que consumeixen alcohol o altres drogues, especialment cap a les dones. Costa que les addiccions siguin reconegudes com el problema de salut que són, i sovint les persones s'han d'enfrontar a mirades hostils i a actituds de menyspreu que dificulten el seu accés i adhesió al tractament. Això s'agreuja considerablement quan les dones, a més de presentar problemes amb l'alcohol i altres drogues, estan embarassades o ja són mares i / o es troben en una situació de violència de gènere.

Donar veu a les dones consumidores, ajuda a disminuir l'estigma que pateixen i permet conèixer millor les seves necessitats per tenir-les en compte a l'hora de dissenyar intervencions més eficaces.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto