CONCLUSIONS ENQUESTA "EDADES 2017/2018"

CONCLUSIONS ENQUESTA "EDADES 2017/2018"

El consum de totes les drogues, excepte el cànnabis i el tabac, s'ha estabilitzat en els últims dos anys en la població espanyola de 15 a 64 anys, segons es desprèn de l'Enquesta sobre Alcohol i altres drogues a Espanya (EDADES) 2017-2018, elaborada per la Delegació del Govern del Pla Nacional sobre Drogues i que avui ha publicat el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, on s’han analitzat un total de 21.249 enquestes.

Segons les dades obtingudes, es confirma que les drogues més consumides són les legals. En primer lloc l’alcohol, seguit del tabac. Els hipnosedants (amb o sense recepta) serien la tercera substància i en el quart lloc estaria el cànnabis.

Les edats d'inici en el consum no presenten canvis ressenyables. Les substàncies legals (alcohol i tabac) són les que es proven a una edat més precoç, i els hipnosedants són els que comencen a consumir a una edat més avançada.

En aquesta enquesta també es preguntava quines mesures creien importants a fer en relació a les drogues i els resultats van ser: l’educació de l’escola en primer lloc, seguit de campanyes publicitàries i el control policial i duaner, en un menor percentatge també es considerava important la legalització de les drogues.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto