CIBERASSETJAMENT. PART 1

CIBERASSETJAMENT. PART 1

El ciberassetjament també és conegut com ciberbullying. És un tipus d'assetjament en agument i es produeix entre iguals, és a dir, entre infants i joves menors d'edat, i a través d'eines tecnològiques (internet, mòbils, videojocs, xarxes socials, etc). Si detectem que el nostre fill o filla és agredit/a psicològicament, de manera continuada en el temps, per un o diversos individus, hem d'estar alerta.

FACTORS QUE EL FAN UN FENOMEN GREU I PREOCUPANT

Sigui quina sigui l'agressió relacionada amb el ciberassetjament o ciberbullying hem de pensar que totes comparteixen unes característiques comunes. És un fenomen preocupant perquè:

  • Les agressions són anònimes, ràpides i immediates: l'agressor pot ocultar la seva identitat d'una manera molt senzilla.
  • Es poden adoptar rols imaginaris a la xarxa: l'agressor pot enganyar la seva víctima fent-se passar per algú altre.
  • No hi ha una percepció directa i immediata del dany causat. L'agressor no veu ni pot controlar l'abast de les seves accions, i això li dificulta saber quan les ha de posar fi.
  • L'accés a les víctimes és il·limitat: les noves tecnologies faciliten que les agressions es puguin produir a qualsevol lloc i en qualsevol moment. Les agressions tenen un gran ressò i perduren en el temps: qualsevol acció a internet s'amplifica amb un gran nombre d'usuaris "espectadors". A més, una imatge o un comentari penjat a internet pot perdurar en el temps.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto