CÀNNABIS

CÀNNABIS

El THC (tetrahidrocannabinol), és la principal substància continguda en el cànnabis. Aquesta a dosis baixes, és primerament estimulant del sistema nerviós central, en canvi a dosis altes sempre n’és depressor. Com que també té certa activitat específica sobre la percepció, de vegades es classifica entre els al·lucinògens menors.

Les persones quan consumeixen aquesta substància busquen divertir-se, riure, desinhibir-se, relaxar-se. Aquests efectes seran de més o menys intensitat depenent de la via d’administració (oral o inhalada) i la quantitat ingerida. Podent arribar a vegades a tenir un “mal viatge”.

El THC produeix alteracions cognitives i conductuals, quan aquesta substància arriba al cervell disminueix el flux sanguini d’aquest i té com a resposta un retard en la resposta neuronal i un alentiment psicomotor persistent; això afecta al pensament i a la capacitat per resoldre problemes. La coordinació motora també es veu afectada, així com també pot produir una percepció sensorial distorsionada en el camp visual, auditiu, tàctil i del pas del temps. Per tant les habilitats que en depenguin també es veuran afectades, com per exemple la conducció de vehicles, el maneig de maquinaria pesant, els treballs que dediquin atenció i precisió...

És molt important planificar el consum de cànnabis i si veiem que després hem de realitzar un desplaçament o anar a treballar o a estudiar, millor aplaçar-ho per evitar riscos.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto