DIA EUROPEU PER A LA PREVENCIÓ DEL  RISC CARDIOVASCULAR

DIA EUROPEU PER A LA PREVENCIÓ DEL RISC CARDIOVASCULAR

El 14 de març és el Dia Europeu per a la Prevenció del Risc Cardiovascular, amb aquest dia s’intenta sensibilitzar a la població de la importància d’adquirir hàbits saludables per a la prevenció d’aquest risc.

Les drogues tenen una incidència molt elevada en els problemes cardiovasculars:

La Dra Raquel Marzoa (cardiòloga i autora de la revisió de l’estudi Cocaïna i malaltia cardiovascular), explica que “el consum de cocaïna incrementa el risc d’isquèmia miocàrdica i infart, entre altres patologies cardiovasculars, i provoca el 3% dels casos de mort sobtada a Espanya. El risc és fins 24 vegades superior en els primers 60 minuts després del consum, encara que l’afecció cardiovascular pot aparèixer fins uns quants dies posteriors al consum, ja que el risc s’incrementa fins i tot fins quatre dies després.”

Diversos estudis han demostrat que tant el tabaquisme com l’abús de l’alcohol tenen un efecte multiplicador sobre el risc cardiovascular. El consum de tabac és el factor de risc cardiovascular més freqüent que es desenvolupa en edats primerenques i el que origina més episodis de cardiopatia isquèmica en usuaris de cocaïna. Segons la doctora Marzoa, “es calcula que el 75% dels consumidors de cocaïna també consumeixen alcohol, i més del 80% són també fumadors”.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto