FÀCIL ACCÉS A LES DROGUES

FÀCIL ACCÉS A LES DROGUES

Els joves ja no tenen cap inconvenient a amagar el consum de cànnabis i fins i tot el de cocaïna. Cada vegada s'avança més l'edat en el seu inici i fins i tot reconeixen de forma molt majoritària que els resulta "senzill" accedir a aquestes drogues. La "normalitat" en què ha caigut el consum d'aquestes substàncies fa que els nois les legitimen per a fins lúdics, de manera semblant al que passa des de fa anys amb l'alcohol.

Les dades que llancen els últims estudis és que el 70% dels joves té fàcil accés al cànnabis i ho aconsegueix en menys de 24 hores. Els últims estudis mostren la facilitat d'accés d'aquestes substàncies per als joves a Espanya, ja que la majoria d'estudiants de 14 a 18 anys consideren fàcilment disponibles substàncies com l'alcohol (més del 90%), el cànnabis (69,4% de) i fins i tot els hipnosedants (53,4%).

"No podem establir científicament una causa-efecte perquè l'enquesta ESTUDES no està dissenyada per a això. Però el fet és que a les comunitats autònomes on tenim l'índex més alt de consum de cànnabis entre joves és on més permissius han estat amb els clubs cannàbics i els més proclius a difondre els beneficis d'aquesta droga: País Basc, Catalunya i València. La combinació de poca percepció de risc, fàcil accés al cànnabis i publicitat positiva dispara el seu consum "afirmen els experts.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto