TABAC I SALUT PULMONAR

TABAC I SALUT PULMONAR

El 31 de maig és el dia mundial sense tabac, és per aquest motiu que fa anys que es va organitzant la setmana sense fum, aquest any amb el lema: recupera la inspiració.

Aquest any se centrarà en les diferents maneres en què l'exposició al tabac afecta la salut pulmonar de les persones arreu del món, com ara:

  • Càncer pulmó i Malalties respiratòries cròniques (MPOC): el tabaquisme és la principal causa de càncer de pulmó i MPOC, sigui de manera activa o com a fumador passiu a través del fum ambiental.
  • Al llarg de la vida estem condicionats a l'efecte del fum des que estem dintre de l'úter fins que naixem i creixem. A major exposició a fum de tabac més incidència a desenvolupar problemes respiratoris així com a morts, es calcula que 165000 infants moren abans de complir 5 anys per infeccions respiratòries causades pel fum ambiental del tabac.
  • Contaminació de l'aire: El fum del tabac és una forma molt perillosa de contaminació de l'aire d'interiors: conté més de 7.000 substàncies químiques, 69 de les quals es coneix que causen càncer. Tot i que el fum pot ser invisible i inodor, pot romandre en l'aire fins a cinc hores, i fer que les persones exposades corrin el risc de desenvolupar càncer de pulmó, malalties respiratòries cròniques i reducció de la funció pulmonar.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto