GESTIÓ DEL TEMPS D'OCI

GESTIÓ DEL TEMPS D'OCI

El temps dels joves es pot definir com un temps que es mou entre l’esfera d’obligacions i l’esfera alliberada. En l’esfera alliberada, es contempla l’oci com “allò que es fa en el temps lliure, quan no s’està ocupat per les responsabilitats escolars, laborals i familiars”*. El diàleg entre aquestes esferes passa per una valoració personal condicionada per l’estil de vida propi.

L’Agència Catalana del Consum (ACC) explica que els joves manifesten que disposen d’una elevada quantitat d’hores de temps lliure. El 41,19% dels joves diuen que tenen entre 5 i 10 hores de temps lliure al dia. De mitjana, manifesten que els dies feiners tenen 6,5 hores/dia de temps lliure, mentre que els dies festius en tenen 11,6 hores/dia.

En el temps lliure, els joves declaren que fan gran diversitat d’acti­vitats, però destaca sobretot el fet que més de la meitat dels joves de­diquen el temps lliure a les aficions, jocs i comunicació vir­tual, que engloba diversitat d’activitats que es fan amb les noves tecno­logies, tant amb el mòbil com amb l’ordinador, consoles... Això demostra la popularitat creixent de les noves tecnologies com l’ordinador, tal com assenyalen altres estudis. És per aquest motiu, que és important tenir un control sobre el ús de les noves tecnologies i les hores que invertim en aquesta activitat.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto