MÉS PREVENCIÓ I REDUCCIÓ DE DANYS

MÉS PREVENCIÓ I REDUCCIÓ DE DANYS

El 26 de juny és el Dia Internacional de la lluita contra l'ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues, promogut per l'ONU des del 7 de desembre del 1987 es va crear per reforçar l'acció i la cooperació amb la finalitat d'aconseguir una societat on no es faci un ús indegut d'aquestes substàncies.

Per assolir que la societat no faci un ús indegut de les drogues és necessària una bona base emocional, amb una gestió del temps de lleure i l’adquisició de valors que permetin una presa de decisions correcte i una bona educació entorn a la reducció de riscos que envolten el consum de drogues.

Però també existeixen persones que ja estan immerses en aquest món, i són necessàries aplicar polítiques de reducció de danys, on es minimitzin els danys que ocasiona el consum de substàncies, com ara són els diferents programes que es porten a terme: Intercanvi xeringues, programa manteniment amb metadona, sales de venopunció assistida...

El consum de drogues sempre ha existit en la nostra societat, i aconseguir el no consum seria una utopia. És per això que les polítiques dirigides en aquest sentit haurien d'anar encaminades a la prevenció i a la reducció de danys, i no tant a la penalització del consum.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto