"SENTO QUE NO ENCAIXO ENLLOC: QUÈ FAIG?"

"SENTO QUE NO ENCAIXO ENLLOC: QUÈ FAIG?"

Tots els éssers humans saben, intuïtivament, el que significa el sentiment de pertànyer a un grup, sentir-se identificat amb la resta dels seus membres, compartir experiències, emocions i metes. Quan anem creixent, anem ampliant els grups als quals ens sentim units. Així, quan som molt petits, el primer grup al qual pertanyem és la família. Posteriorment, en l'etapa d'escolarització, els grups d'amics, el sentiment d'unió a l'escola, a grups esportius o aficions determinades van construint la pròpia identitat del nen.

No obstant això, hi ha moments què pel motiu que sigui no hem aconseguit formar part de cap grup ni sentir-nos afí a ells. Si sento que no encaixo socialment és important no caure en l'error de:

  1. Voler agradar als altres: Cerca la reafirmació interior a través de la recerca de l'aprovació externa i del desig de ser estimat i acceptat pels altres no et farà més feliç perquè l'opinió més influent és aquella que tu tens sobre tu.
  2. Creure que això mai canviarà: La vida és dinàmica i que ara estiguis passant per aquesta situació no vol dir que d'aquí a un temps no puguis tenir vivències d'un altre color.
  3. Infravalorar-te a tu mateix: En qualsevol moment de la teva vida estàs cridat a ser protagonista de la teva història. Fins i tot quan sents que no encaixes, ocupes un paper principal en el teu destí.

 

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto