FOMENTEN LES SERIES EL CONSUM DE DROGUES EN ELS JOVES?

FOMENTEN LES SERIES EL CONSUM DE DROGUES EN ELS JOVES?

Les drogues estan molt presents en els mitjans de comunicació, però especialment en tot el gènere de ficció com bé poden ser sèries i pel·lícules. Aquestes influències no passen desapercebudes pels milions d'usuaris que diàriament consumeixen aquest tipus de ficció, especialment, al públic més jove i també el més vulnerable a aquesta influència.

Sèries com The Breaking Bad, The Wire, Narcos, Weed, The Orange is the New Black, de gran audiència a nivell mundial, són un gran aparador en què els personatges duen a terme males conductes.

És aquí on es genera el debat, ¿quines conseqüències tenen les series i les pel·lícules de televisió respecte el consum de drogues, especialment amb els més joves?

Aquest tipus de sèries distorsionen la realitat i ofereixen una imatge totalment allunyada del món real; el que realment significa consumir drogues per a la salut, vendre i traficar amb drogues o bé, arribar a produir-les en laboratoris il·legals. És a dir, mentre es continuïn realitzant sèries i productes audiovisuals d'aquest tipus, on la droga està normalitzada, la percepció de l'autèntic risc que suposa, anirà en detriment causant un augment del consum entre el públic més jove.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto