ALCOHOL I CÀNCER

ALCOHOL I CÀNCER

Les últimes evidències relacionen el consum d'alcohol amb diversos tipus de tumors.


L'alcohol està associat a més de 200 malalties, entre les quals s'inclouen diferents tipus de càncer, com ara els de tracte digestiu superior (cavitat bucal, faringe, laringe i esòfag) i els de còlon, fetge i pit (aquest últim, en dones). Fins i tot els consums considerats com a moderats poden comportar risc de desenvolupar aquestes malalties. En general, el millor que es pot fer per reduir el risc és beure menys i no prendre més d'una unitat de beguda estàndard d'alcohol (UBE)* al dia.

L'alcohol és una substància carcinògena, segons les evidències recollides per l'Agència Internacional de Recerca del Càncer (IARC). Hi ha una relació de causalitat entre el consum d'alcohol i els tumors de la cavitat oral, de faringe, de laringe, d'esòfag, de fetge, colorectal i de pit (aquest últim, en dones) [1]. A més, el risc de patir càncer creix a mesura que augmenta el consum d'alcohol (dosi–resposta), tant pel que fa a quantitat i freqüència com a durada en el temps.

La reducció del risc de càncer a Europa podria ser assolida mitjançant una reducció mitjana de la ingesta d'alcohol. Si es reduïssin els consums de 4 o més UBE a 1 UBE o menys al dia, es reduirien en un 21% els casos de càncer de fetge, un 31% els de càncer colorectal i un 30% els càncers de pit en les dones.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto