INCORPORACIÓ DELS JOVES AL MON LABORAL

INCORPORACIÓ DELS JOVES AL MON LABORAL

Podríem parlar dels diversos avenços i canvis de tota mena en àmbits, tecnològics, d’organització del treball, familiars, mercats internacionals etc així com l’afectació d’incorporació dels joves al mon laboral.

Tenint en compte que només 2 joves de cada 10, entre 16 i 19 anys, estan actius, però només 1 treballa i l’altre està buscant feina (en recerca), indica que potser ens trobem en un problema no resolt. Ja sigui perquè prefereixen invertir en la continuïtat de la seva formació, perquè estimen que poden sobreviure sense la seva incorporació “prematura” al treball, perquè el món empresarial no contracta joves menors de 20 anys, ja sigui per la seva escassa formació, o per la manca d’habilitats socials o tècniques, que avui són més complexes i exigents en els llocs de treball que fa anys. Així doncs, els requeriments educatius, tècnics i d’experiència els deixen a la porta sense poder entrar i fan palès que l’abandonament prematur del sistema educatiu o el fracàs escolar no són bons passaports per trobar feina.

En definitiva, tot ha canviat i és important informar i orientar a les famílies, l’escola i els joves, i promoure l’adaptació dels joves. Necessitem eines més ajustades per combatre el principal problema en el trànsit laboral dels joves: l’atur juvenil.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto