DOBLE ESTIGMA

DOBLE ESTIGMA

Les dones que usen drogues es troben de cara amb el doble estigma de ser consumidores i dones.

Vivim en una societat on es marquen molt els estereotips de gènere, és a dir, si ets dona hauràs de comportar-te d’una manera diferent que si ets un home. Portant directament implícit l’aplicació de prejudicis i barreres en l’àmbit del consum i si és necessari del tractament.

Per una banda, en una dona, pel simple fet de ser dona, el consum de drogues estarà mal vist i si a més se li suma una addicció, aquest prejudici pot provocar autoestigma (aplicar-se l’estigma un mateix) i dificultar l’accés d’aquesta en el circuit de tractament.

Per altra banda, també hi ha la falta de perspectiva de gènere en els diferents serveis que atenen a les persones que fan ús de drogues, limitació que aquests van afrontant a través de formacions i reformulacions dels mateixos serveis.

Per aquest motiu, des de l’Associació Alba, ens hem marcat com a objectiu poder incrementar el nombre de dones que accedeixen als serveis de drogodependències a través de l’adaptació dels horaris a les necessitats d’aquestes i la creació de grups no mixtes.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto