Salut i dones

Salut i dones

La ciència mèdica (androcèntrica) està basada en un model masculí, on no es tenen en compte les diferències biològiques més enllà de les reproductives. I és aquí on la Perspectiva de Gènere en Salut permet fer visible com les relacions desiguals de poder entre els rols atribuïts a les dones i els homes es vinculen amb l'estat de salut de les persones.

L'any 1987, en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d'un Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones, una data per a la mobilització i la reivindicació per a fer difusió de l'estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes i del compromís de les administracions per donar-hi resposta.

Les activitats que es fan durant aquest dia se centren en diverses temàtiques segons l'administració que les organitzi. Es tracten temes com la sexualitat i plaer femení, les cures de qui cuiden i la promoció d'hàbits saludables, i que són factors que incideixen en els determinants de salut…

Aquest any degut a la covid-19, no es podran realitzar tallers, però si que hi ha institucions que han creat varies píndoles informatives sobre salut i dones que us deixem a continuació:

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto