CALOR  i MASCARETES

CALOR  i MASCARETES

El risc de patir un cop de calor durant l'estiu es pot prevenir, si evitem estar al sol les hores de màxima intensitat, ens hidratem regularment, utilitzem roba de cotó...

Un cop de calor és una pujada sobtada de la temperatura corporal i que es manté més de 10 minuts. Pot ser deguda a diferents causes: per febre, per deshidratació, per consum de drogues (èxtasi), augment de temperatura ambiental, disminució de la sudoració, exercici físic.

En aquests mesos se'ns suma l'ús de mascareta. La calor pot generar que ens molesti encara més o ens generí una major percepció d'ofec. La mascareta no ens ofega, però pot generar angoixa que facilita el fet de sentir que ens estem ofegant i tenir dificultats per respirar. Si això succeeix hem de regular la nostra respiració per evitar la hiperventilació, ja que això pot provocar marejos. Si et trobes en aquesta situació, intenta relaxar-te, i si pots, treure't durant uns minuts la mascareta.

Les mascaretes higièniques són en aquest cas, les que menor sensació sufocant generen. Si per la calor i la suor la  tenen menys resistència a l'aire, tot i que menor factor de protecció.mascareta t'irrita el pont del nas, el mentó o la part posterior de les orelles, pots posar-te crema o vaselina.

Recorda que tot i la calor ens hem de protegir pel bé comú.

 Associació ALBA

 

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto