MECANISME ADDICCIÓ

MECANISME ADDICCIÓ

Les persones per naturalesa busquen sempre la cerca del plaer, normalment a través d'experiències com el menjar, l'esport, el sexe...

La cerca del plaer és la que a moltes persones les porta a experimentar amb les drogues, ja que activa la mateixa zona del cervell, però perquè les drogues són més addictives que les recompenses naturals?

El consum de drogues interfereix en la recepció dels neurotransmissors, aquests són els encarregats de passar el missatge de neurona a neurona. Quan hi ha un consum de drogues hi ha una invasió d'aquests (ja sigui perquè hi ha substàncies que imiten a neurotransmissors endògens o perquè alteren el funcionament directament) el que provoca que hi hagi un elevat nombre de neurotransmissors externs i el cervell en detectar-los com a propis no en genera més. Es podria dir que el centre del plaer es va acomodant al fet que li arriben de manera externa i no ha de treballar per fer-ne.

I és per això que la persona que abusa de drogues acaba per sentir-se apagada, sense motivació, desanimada o deprimida, arribant a no poder gaudir amb el que abans gaudia. La persona necessita continuar amb el consum per notar la recompensa del plaer i arriba a desenvolupar l'addicció.

A l’estímul drogues i cervell podreu veure com afecten les drogues al cervell

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto