Trencant el tabú del suïcidi

Trencant el tabú del suïcidi

El suïcidi és el resultat d'un terrible patiment emocional intern. No és ni una cosa correcte ni incorrecte, ni un defecte del caràcter o de la moral, és un DESEQUILIBRI entre el dolor i els recursos per vèncer-ho. El suïcidi  es dóna quan el dolor que sentim és més gran que els nostres recursos per afrontar-lo.

Alguns dels factors que estan associats al fet que pugui existir una probabilitat de suïcidi són: El trastorn mental (especialment la depressió, i els trastorns de personalitat), les conductes addictives, el desarrelament social o soledat, esdeveniments vitals estressants i la malaltia crònica que cursa amb dolor.

Les dades disponibles mostren de manera contundent que la prevenció i el tractament adequats de la depressió i l'abús d'alcohol i de substàncies redueixen les taxes de suïcidi, de la mateixa manera que el contacte de seguiment amb els que han intentat suïcidar-se.

Així, els agents de salut pública, tenim un paper important en la prevenció del suïcidi, i també en l'acompanyament de les persones properes que pateixen l'impacte del suïcidi d'un ésser estimat, que queden sovint desorientats i en estat de xoc, amb sentiments barrejats de sorpresa, incredulitat, dolor ràbia, vergonya i culpa..

Pensem que trencar el tabú i començar a parlar del suïcidi com un fet que forma part de la realitat que ens envolta, és la primera porta que cal obrir per a poder endinsar-nos i ocupar-nos-hi.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

 
Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto