DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

“Salut mental per a tothom: major inversió, major accés. Per a qualsevol persona, en qualsevol lloc“.

El dia Mundial de la  Salut es celebra el 10 d'octubre de cada any amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre diversos aspectes relatius a la salut mental.

Aquest any el lema escollit per la campanya és  “Salut mental per a tothom: major inversió, major accés. Per a qualsevol persona, en qualsevol lloc“.

Per aquest motiu L’Associació Alba vol donar ressò a les demandes de la Federació Salut Mental de Catalunya publicant aquest escrit per tal de recolzar i visibilitzar la realitat en la que ens trobem.

  • La situació d’emergència provocada per la Covid-19 ha afectat, està afectant i afectarà greument al benestar emocional de les persones.
  • L’impacte de la pandèmia en la societat fa necessari una aposta decidida pel model d’atenció i suport comunitari.
  • Necessitem una aposta decidida per part de les administracions en el desplegament del model d’atenció i suport comunitari, que fins ara ha estat insuficient.
  • El paper de les associacions ha estat i serà clau per donar una resposta comunitària a les necessitats de les persones, des de la vessant emocional i social.
  • Posar en valor les iniciatives i bones pràctiques del moviment associatiu que estan funcionant com a resposta a l’impacte de la Covid-19 en la salut mental.
  • Cal un major reconeixement, recursos i participació de les nostres entitats.

La Federació Internacional de la Salut Mental justifica l’elecció del lema pel Dia Mundial 2020 perquè “la salut mental és un dret humà: és hora que la salut mental estigui disponible per a tots. L’assistència sanitària primària de qualitat i accessible és el fonament per a una cobertura sanitària universal i es necessita urgentment, ja que el món s’enfronta a l’emergència sanitària actual. Per tant, hem de fer de la salut mental una realitat per a tots, per a tothom, a tot arreu”.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto