COCAÏNA

COCAÏNA

La cocaïna és un alcaloide que s'extreu de la planta anomenada Erythroxylum coca, un arbust originari del Perú i Bolívia. És una droga amb un alt poder d’addicció per això, alguns consumidors de cocaïna poden esdevenir incapaços de controlar el consum d'aquesta substància i arriben a prendre quantitats molt superiors a les que havien previst o a invertir enormes quantitats de diners en l'adquisició de la cocaïna.

Existeixen diferents tipus de consumidors que es diferencien per la freqüència del consum:

  • Consum recreatiu: realitzat majoritàriament per adolescents de forma esporàdica, amb un fi recreatiu i en un context d’oci. La majoria de vegades es combina amb el consum d’altres drogues (cànnabis, alcohol, drogues de síntesi). Restringir el consum exclusivament als espais d’oci del cap de setmana no sempre s’aconsegueix i aquest consum en molts casos traspassa l’espai de cap de setmana i inicia el camí del consum habitual.
  • Consum habitual: segueixin una conducta d'abús o dependència, consisteix en la presa freqüent de cocaïna (que pot arribar a ser diària) aquesta forma de consum és característica de persones que van començar realitzant un consum recreatiu i van acabar atrapats per la capacitat additiva de la cocaïna , aquest tipus de consum es realitzen fins i tot en solitari i el seu objectiu no és divertir-se sinó simplement satisfer la necessitat de consumir.

Si creus que necessites ajuda deixa’t aconsellar per un professional.

Recomanem el Reportatge "Barcelona: vides en blanc" aquest pròxim diumenge, A LES 21.55, A TV3 al 30 Minuts.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto