CÀNNABIS I FEINA

CÀNNABIS I FEINA

El consum de cànnabis està força estès a Catalunya, es calcula que hi ha uns 200.000 fumadors. El motiu pel qual es fuma pot ser molt variat, per evadir-se, relaxar-se, per augmentar la creativitat... i es pot arribar a fer en moltes de les esferes socials de la persona. Però què passa quan el consum es trasllada al món laboral?

Hem d'entendre que anar a la feina sota els efectes del cànnabis pot comportar que no rendim prou o fins i tot podem tenir accidents laborals a conseqüència del consum.

Per altra banda, hem de saber si l'empresa per la qual treballem permet o no el consum de drogues. No és el mateix treballar en la construcció que fer-ho a casa treballant per un mateix. En el primer dels casos ens podrien acomiadar o sancionar si detectessin que s'ha fet consum durant la feina, i seria un acomiadament procedent. En el segon cas, no hi hauria acomiadament, però el rendiment es veuria afectat.

Hi ha feines en què el consum de cànnabis i altres drogues (legals i il·legals) està penat, acostumen a ser feines on hi ha terceres persones que depenen de nosaltres, com ara pilot d'avió, conductor de tren, autocar o taxista. Si es realitza consum es pot entrar a presó.

Molt sovint normalitzem el consum que realitzem de cànnabis i no ens parem a pensar si realment estem fent o no un consum problemàtic d'aquesta substància.
En aquest espai us volem donar una eina per a poder mesurar si estem fent un consum problemàtic d'aquesta substància.
Es tracta d'una escala senzilla de contestar, on valorarem en 0 punts quan contestem MAI o RARAMENT i en 1 punt quan contestem DE TANT EN TANT, SOVINT I MOLT SOVINT.

Si el valor resultant és igual o superior a 4 voldrà dir que estem fent un consum problemàtic de cànnabis.

Si no pots aturar el consum per a realitzar aquestes feines, demana ajuda.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto