Noves tecnologies

Patró abusiu de connexió a les TIC’s que interfereix amb la rutina diària de la persona. Pot provocar privació de la son, aïllament, habilitats socials deficitàries i pensaments obsessius relacionats amb les noves tecnologies.

Vivim un temps en que sembla irremeiable l'augment de l'ús de les noves tecnologies: telefonia mòbil, videojocs, ordinador, Internet, xats, etc ,ens fan la vida més còmoda, però un mal ús d'aquesta tecnologia pot derivar en addicció.

Podríem dir que hi ha persones que potencialment podrien fer-ne un mal ús o dedica’ls-hi un temps excessiu. Aquest tipus de conductes tenen en comú que resulten agradables en la primera etapa, però després no poden ser controlades per la persona. Igual que passa amb altres addiccions, la persona acabarà fent aquesta conducta no tant per divertir-se, sinó per reduir el nivell d'ansietat que els produeix el fet de no realitzar-la.

Davant la pregunta de si les noves tecnologies són un risc potencial per provocar addiccions podríem dir que aquestes tecnologies no generen, per si mateixes, l'addicció. Les persones amb determinats problemes previs són les que més recorren a elles i fan un ús indegut.

És, en definitiva, l'addicció, la que els impedeix desenvolupar les seves habilitats socials en la vida real, els fa hipersensibles als judicis dels altres i augmenta la seva inseguretat. A partir d'aquí es desenvolupa una tendència a l'aïllament, es trenquen les relacions socials, apareix el fracàs escolar i l'agressivitat dirigida contra els propis membres de la família.

Les noves tecnologies han obert un camp de amplíssimes possibilitats a tots els nivells, la majoria positives. No obstant això, comporten també riscos. El problema no resideix en la tecnologia sinó en l'ús que fan les persones d'ella.

Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto