Fes un consum responsable de les begudes energètiques

Fes un consum responsable de les begudes energètiques

Què són les begudes energètiques?
Són begudes venudes com a refrescos amb un alt contingut de cafeïna i sucres, entre altres substàncies (guaranà, taurina...) Totes elles estimulants i que ens diuen que ens donen energia. Aquesta afirmació és falsa, bloquegen el cansament i la fatiga, però no donen més energia i a més a més ens deshidraten.


És per això que no em de confondre begudes energètiques amb begudes isotòniques, aquestes si que són adequades per prendre després de fer exercici, ja que ens aporten sals minerals i sucres que em gastat durant l’entrenament.

Quins efectes ens generen a l’organisme i a la conducta?

  • Si es fa un consum habitual d’aquestes begudes, poden generar tolerància i dependència degut a la cafeïna.
  • Alcohol+begudes energètiques: aquesta combinació és molt perillosa, ens dóna una falsa percepció de control i emmascara els efectes del alcohol, però no redueix les conseqüències motores ni visuals.
  • Són begudes contraindicades per a la realització de l’esport: poden afectar a nivell cardíac i a la resistència en la pràctica de l’esport.

Per a qui estan contraindicades?

  • Degut al seu alt contingut en cafeïna estan contraindicades als nens, a les embarassades i a persones amb problemes cardíacs.
  • És aconsellable que els adolescents no en preguin habitualment, en cas de que en prenguin normalment, haurien de disminuir el consum a màxim una al dia i no barrejar-ho mai amb alcohol.
By PrevencióALBA
Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto