"Parlem de la Depressió"

"Parlem de la Depressió"

El risc de patir depressió es veu agreujat per la pobresa, la desocupació, esdeveniments vitals com la mort d'un ésser estimat o la ruptura d'una relació, la malaltia física i els problemes provocats per l'alcohol i les drogues.

El passat dia 7 d’Abril, es va celebrar El Dia Mundial de la Salut. Aquest dia es celebra des de l’any 1950 per a commemorar el naixement de l'Organització Mundial de la Salut al 1948. Cada any es tria un lema diferent, convidant a tota la societat i a les Institucions a lluitar contra un problema de Salut. El lema d’aquest any ha estat "Parlem de la Depressió”.

L'objectiu general d'aquesta campanya és:

  • Que el públic en general estigui millor informat sobre la depressió, les seves causes i les seves possibles conseqüències, inclòs el suïcidi, i sobre l'ajuda de què es disposa per a la prevenció i el tractament de la malaltia;
  • Que les persones amb depressió sense tractar demanin ajuda
  • Que els familiars, els amics i els col·legues de les persones amb depressió puguin recolzar-les.

Des de l’Associació Alba, que treballem per a millorar la salut física i mental de les persones ens sembla important sumar-nos a la causa i ho fem parlant de la depressió.

La depressió és una malaltia que es caracteritza per una tristesa persistent i per la pèrdua d'interès en les activitats amb les que normalment es gaudeix, així com per la incapacitat per dur a terme les activitats quotidianes, durant almenys dues setmanes. A més, les persones amb depressió solen presentar diversos dels següents símptomes: pèrdua d'energia; canvis en la gana; necessitat de dormir més o menys del normal; ansietat; disminució de la concentració; indecisió; inquietud; sentiment d'inutilitat, culpabilitat o desesperança; i pensaments d'autolesió o suïcidi.

La depressió és un trastorn mental comú que afecta a persones de totes les edats i condicions socials i de tots els països.

El risc de patir depressió es veu agreujat per la pobresa, la desocupació, esdeveniments vitals com la mort d'un ésser estimat o la ruptura d'una relació, la malaltia física i els problemes provocats per l'alcohol i les drogues.

La depressió provoca angoixa mental i pot afectar la capacitat de les persones per dur a terme fins i tot les tasques quotidianes més simples, el que té en ocasions efectes nefastos sobre les relacions amb els familiars i els amics.

Una depressió no tractada pot impedir que la persona afectada treballi i participi en la vida familiar i comunitària.

En el pitjor dels casos, la depressió pot provocar el suïcidi.

La depressió es pot prevenir i tractar de manera eficaç. El tractament sol consistir en teràpia, medicació antidepressiva o una combinació de tots dos mètodes.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto