DESMONTANT MITES II

DESMONTANT MITES II

Darrera de cada mite o idea errònia sobre les drogues hi ha una realitat, i en aquest espai ens agradaria seguir desmuntant alguns dels mites i falses creences que ens construïm al voltant d’aquestes:

  • La cocaïna no elimina els efectes de l’alcohol. La cocaïna és una substància estimulant que emmascara els efectes de l’alcohol. Això vol dir que,  encara que sentim una sensació de domini de la situació,  les nostres capacitats segueixen estan alterades  i davant d’un control seguirem donant positiu i estaríem posant en perill la nostra vida i la dels altres.
  • El tabac “light” és tan perjudicial com el tabac normal. El tabac “light” conté les mateixes substàncies nocives que el tabac normal, només varia en la quantitat de nicotina i quitrà. Cosa que provoca que els fumadors de tabac “light” xuclin amb més força per compensar la disminució de la nicotina i incrementen l’ inhalació de les altres substàncies tòxiques, com el toluè, amoníac, benzè...
  • Fumar una cigarreta relaxa i alleuja l’estrès.  El tabac no té propietats relaxants, ja que és un estimulant. La sensació que notem d’alleujament es deuen a la supressió del síndrome d’abstinència produïts per la falta de nicotina al cervell.
  • Les drogues de síntesi no generen dependència. Tota droga té la capacitat de desenvolupar dependència, ja sigui física com psicològica.
  • El consum d’alcohol ajuda a superar les hores baixes i el cansament i a estar més animat i en forma. Tot al contrari, el consum d’alcohol potencia l’estat d’ànim en que un es troba en el moment del consum, si estem tristos o angoixats, ho estarem més. Per altra banda es produeix més fatiga i son, i es perd força i coordinació.
  • Quan bec alcohol m’ajuda a entrar en calor. En una fase inicial si que ens dóna una sensació de calor, però és deguda a que l’alcohol dilata els vasos sanguinis. Però després es produeix una pèrdua ràpida de calor corporal, podent portar-nos a una hipotèrmia.
  • L’Alcohol alimenta. El consum de begudes alcohòliques no aporta cap tipus de nutrient i engreixa.
Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto