SETMANA SENSE FUM: Parlem del "tabac de liar"

SETMANA SENSE FUM: Parlem del "tabac de liar"

Segons l’Enquesta de Salud de Catalunya (ESCA) el consum de cigarrets fets a mà (“tabac de liar”) al 2006 estava en un 3’4% dels fumadors i al 2014 va augmentar fins al 24’1%. En canvi, s’ha observat una baixa en el consum de tabac amb filtre (tabac manufacturat)  si al 2006 hi havia un 92% de fumadors, al 2014 va baixar a un 78’4%.

Poder aquestes dades venen donades per l’augment del preu del tabac, per les campanyes de sensibilització amb els factors perjudicials del tabac o influenciats en certs mites que corren sobre el “tabac de liar”. Sigui per un motiu o altre el consum de tabac en la població de 15 anys i més va disminuint en relació a anys anteriors.

Us desmuntarem uns quants mites del “tabac de liar”:

  • El “tabac de liar” és menys perjudicial que el tabac manufacturat? FALS. Tot i que les cigarretes de liar acostumen a portar menys quantitat de tabac que les manufacturades, hi ha proves que les persones que en fumen consumeixen més nicotina, quitrans i monòxid de carboni, ja sigui perquè en contenen més o perquè es fan pipades més intenses amb el “tabac de liar”.
  • El “tabac de liar” és més natural que el tabac manufacturat? FALS. El tabac de liar conté més additius que el manufacturat.
  • Amb el “tabac de liar” es fuma menys i se sap el que es fuma? FALS. Els fabricants de “tabac de liar” no estan obligats a posar la quantitat de quitrà ni nicotina que conté el tabac. Els consumidors de cigarretes fetes a mà fan pipades més intenses, perllongades i més freqüents que els que fumen cigarretes manufacturades.
  • Deixar de fumar costarà menys esforç si es fuma “tabac de liar”. FALS. Les persones que fumen cigarretes fetes a mà fan menys intents de deixar de fumar i mostren menys intenció de deixar de fumar( segons ESCA 2015).

Hem de tenir en compte que tan el “tabac de liar” com el manufacturat provoquen greus danys al teu cos, i que és important eliminar el consum o reduir-lo.

AQUÍ TENIU UNS CONSELLS PER REDUÏR ELS RISCOS DEL TABAC:

  • Com més cigarretes es fumi i com més aviat s’iniciï un en el seu consum, serà pitjor. S’aconsella retardar el primer cigarret del dia i no esgotar els cigarrets.
  • És aconsellable no fumar abans d’anar a dormir, es descansa molt millor.
  • Si fumes a casa intenta ventilar i renovar l’aire.
  • Respecta la decisió dels no fumadors i fes que es respecti també la teva.
  • El tabac és una de les substàncies que més es consumeix i de les que menys plaer s’obté.
Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto