FESTES i CONSUM DE DROGUES

FESTES i CONSUM DE DROGUES

PER FESTES, SI REALITZEM ALGUN CONSUM,FEM-HO DE MANERA RESPONSABLE:

Com ja sabem durant les festes es poden arribar a fer molts excessos pel que fa al consum de drogues tan legals com il·legals, i realitzar barreges que ens poden portar a un “mal viatge”. Aquí teniu alguns consells per a realitzar un consum responsable per poder gaudir d'unes festes sense incidents.

  • És important agafar els diners justos per no passar-nos de la ratlla i poder controlar el que consumim (planificar consum).
  • Si bevem alcohol és important no fer-ho amb l’estómac buit, beure lentament i intercalar begudes sense alcohol (si pot ser aigua millor).
  • Si la vostra intenció és consumir cocaïna, speed... (inhalades o “esnifades”)és important no compartir el rulo (així evitarem possibles infeccions com seria la hepatitis o el VIH).
  • No agafar el cotxe sota els efectes de les drogues, per molt que ens pensem que controlem, la nostra capacitat de reacció està disminuïda.Està totalment prohibit beure alcohol en menors d’edat, així com facilitar-los  l’accés a ell.

I sobretot compte amb les barreges de substàncies:

ALCOHOL+COCAÏNA: La coca amaga la sensació de borratxera, però encara que no ho sentis, l’alcohol t’està fent efecte. La combinació d’aquestes substàncies et fa entrar en un cercle viciós que farà que consumeixis més de tot, i augmentar els riscos de cada substància, i de la teva butxaca. Corres el risc d’arribar a una intoxicació aguda o coma etílic.

ALCOHOL+CANNABIS: Junts potencien els efectes depressors en el sistema nerviós central. És més probable que tinguis una lipotímia o baixada de tensió (pàl·lida o blanca, mareig, suor freda...). Si et passa, deixa de fumar i de beure, seu en un lloc tranquil i veu aigua.

EXTASI+ALCOHOL: Juntes comporten més risc de deshidratació, la temperatura corporal et puja, pots tenir taquicàrdies... Si tot i així decideixes prendre èxtasi, beu petits glops d’aigua regularment, descansa a estones; racionalitza la pastilla d’èxtasi.

BEGUDA ENERGÈTICA+ALCOHOL: La cafeïna(principal component de les begudes energètiques) emmascara els símptomes de l’alcohol, cosa que pot comportar una reducció de la percepció de l’estat d’intoxicació i incrementar el risc de patir insomni, hipertensió, ansietat, deshidratació, convulsions, arítmia i trastorns cardíacs.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto