Drogues i sexualitat

Drogues i sexualitat

Quins riscos suposen?

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la sexualitat com "un aspecte central de l’ésser humà al llarg de la seva vida i engloba el sexe, la identitat de gènere i els rols, l’orientació sexual, l’erotisme, el plaer, la intimitat i la reproducció. La sexualitat es viu i s’expressa en pensaments, fantasies, desitjos, creences, actituds, valors, conductes, pràctiques, rols i relacions.

Així mateix defineix droga com “tota substància que introduïda en l’organisme per qualsevol via d’administració, produeix d’alguna manera una alteració del natural funcionament del sistema nerviós central (SNC) del individu i a més, és susceptible de crear dependència, ja sigui psicològica, física o ambdós”.

En l’actualitat, el consum de drogues entre els joves és una realitat força estesa. Les raons per les quals volen provar i experimentar les drogues són vàries: per esta mes desinhibits, per sentir-se part del grup, per saber què es sent, per sentir-se millor, per ser més atrevits i més enrotllats etc. Però molts cops no som conscients dels riscos que suposen. La barreja entre drogues i sexualitat pot resultar un còctel potencialment perillós, ens situa davant d’un dels riscos que pot comportar passar-se en el consum d’una o més drogues.

Embarassos no desitjats, infeccions per transmissió sexual i infecció per VIH/sida en són alguns dels exemples. Quan estem sota els efectes de qualsevol substància ens tornem més vulnerables per mantenir relacions sexuals no consentides, per no fer un ús responsable i no utilitzar el preservatiu.

 

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto