Salut Mental

Salut Mental

El dia Mundial de la Salut es celebra el 10 d'octubre de cada any amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre diversos aspectes relatius a la salut mental. La primera celebració va tenir El lloc l'any 1992 com una iniciativa de la Federació Mundial de Salut Mental.

Aquest any el tema escollit per la Confederació de Salut Mental d’Espanya és “Treballar sense mascares, emprar sense barreres”. Els trastorns mentals són malalties d’elevada prevalença. Aquests trastorns tenen un gran impacte pel que fa a aspectes de dependència i de costos econòmics, sanitaris i socials ja que són elevats. S’estima que els costos associats als trastorns mentals estan a l’entorn del 3-4% a Europa. Per aquest motiu, la Unió Europea ha declarat la salut mental com una preferència de les polítiques públiques i promou accions dirigides a la prevenció d’aquestes malalties i de la discapacitat associada.

Per aquest motiu l’Associació ALBA, que treballem amb un volum molt alt de pacients que pateixen patologia dual, volem recolzar i visibilitzar la realitat en la que ens trobem, i poder fer front a un estigma i discriminació que afecta negativament a moltes persones que sofreixen Salut Mental.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto