EDUCAR EN L’ADOLESCÈNCIA

EDUCAR EN L’ADOLESCÈNCIA

Educar és preparar els fills per a la vida fora de la llar, preparar-los perquè siguin capaços d'afrontar els alts i baixos de la vida.

L'ésser humà té una triple dimensió: biològica, psicològica i social, i en l'adolescent es produeixen sobtadament canvis en les tres dimensions, el que causa el desconcert del mateix jove i de la seva família.

La veritat és que cada, jove, fill o adolescent és tot un món que hem de conèixer, i podem ajudar el nostre fill en aquesta etapa si tenim en compte les següents directrius:

  • Els seus sentiments i emocions, el seu cos i les seves relacions socials.
  • Romandre sempre oberts al diàleg de manera positiva, evitar acusacions o anticipar-nos a les seves frases, generalitzar, etc .
  • Interessar-nos per mantenir-nos informats, a través de la comunicació amb els nostres fills, de com evolucionen els seus gustos i aficions, compartir amb ells, escoltar-los i mostrar interès.
  • Ajudar-los i deixar-los créixer concedint progressivament més llibertat i més responsabilitats, sempre adequant-lo a la seva edat i grau de maduresa.
  • Mostrar-nos flexibles en el que entenguem com a poc important, i ferms en el fonamental. Les normes a casa han de ser poques i clares i estar obertes a modificacions si fos necessari.
  • Constància i paciència amb els nostres fills i per sobre de tot, respecte i afecte.
Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto