ALCOHOL I  RISC DE CÀNCER

ALCOHOL I RISC DE CÀNCER

El 4 de febrer és el dia mundial contra el càncer. L’objectiu és sensibilitzar a la població en la prevenció d’aquesta malaltia, i una part d’aquesta es basa en l’estil de vida que portem.

Quan consumim alcohol (etanol), el metabolitzem i obtenim un producte: l’Acetaldehid, aquest és una substància cancerígena, pot danyar l’ADN cel·lular i fer que una cèl·lula creixi sense control fins arribar a formar un tumor.

Les begudes alcohòliques també presenten una sèrie de substàncies cancerígenes, les quals entren en joc durant la fabricació de l’alcohol en el procés de fermentació, com ara serien: les nitrosamines, els fenols, fibres d’asbest i hidrocarburs.

Les dones han de tenir especial atenció, ja que l’alcohol pot afectar a la descomposició dels estrògens, fent que hi hagi més quantitat d’aquests en sang del que seria habitual i ser factor de risc de patir càncer d’ ovaris, úter o mama.

El consum d’alcohol fa que hi hagi una mala absorció d’algunes vitamines, com ara: Vitamina A, Vitamina C, Vitamina D, Vitamina E i àcid fòlic. Substàncies antioxidants que son factor de protecció i necessàries per a un bon estat de salut.

Recorda que si beus, prendre màxim 1 copa (si ets dona) o 2 (si ets home) al dia, encara que realment el millor per a prevenir el càncer seria no beure en absolut.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

 
Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto