AFAVORIM EL PENSAMENT CRÍTIC

AFAVORIM EL PENSAMENT CRÍTIC

La decisió de consumir o no drogues, sovint es pren en certs espais, i acompanyat de certes persones (coneguts, amics…,) on consumir pot suposar una oportunitat per a passar-s’ho bé i/o sentir-se integrat.

Per decidir, com en tot, cal proveir-se d’un discurs crític, i sentir-se còmode envers l’opció personal. El missatge “No a les drogues” no és suficient, ni efectiu. Nosaltres no hi serem presents quan ells per si mateixos prenguin la decisió de consumir drogues.

Donar èmfasi al valor de l’abstinència (“em preocupa que consumeixis i preferiria que evitessis riscs innecessaris”) és compatible amb un respecte a la responsabilitat d’opció del jove (“sóc conscient que malgrat els meus desigs, ets tu qui decidiràs”), i amb això, proveir al fill d’informació creïble i recursos per proveir-li seguretat i disminuir els riscs (“per damunt de tot has de respectar els teus compromisos, donar prioritat allò que és important i útil per al teu futur... i si consumeixes: sigues prudent en el consum i moderat amb les teves festes, no prenguis altres drogues, i no oblidis que la teva felicitat i seguretat és el que més m’importa”).

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

 
Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto