APRENENTATGE SOCIAL

APRENENTATGE SOCIAL

L'aprenentatge és un procés bàsic pels humans i els animals. Amb el pas del temps la persona aprèn i estableix relacions entre successos del seu entorn i com aquests afecten la seva conducta.

L'entorn familiar és el primer context social on es desenvolupa una persona i, per aquesta raó té una importància primordial en el procés de socialització. La família representa una gran influència sobre el consum de drogues ja que pot licitar, neutralitzar o inhibir aquestes conductes.

Els infants i adolescents observen a les persones que conformen el seu entorn per veure i imitar el seu comportament. El seu ambient està format per diferents models de conducta, sent els mes importants els pares, l’escola i el grup d’iguals, entre d’altres.

Els infants i joves en qüestió adoptaran els comportaments observats en el seu ambient més proper i serà la resposta de les persones que l’envolten qui reforçarà o no la seva conducta. Si aquest infant imita certs comportaments i troba que les respostes a les seves accions són positives o gratificants, seguiran realitzant aquest comportament.

Aquesta teoria de l'aprenentatge social la podem relacionar amb el consum de drogues. És possible que la presència de segons quins models de consum en l'ambient d'un nen/a o adolescent pugui actuar com a factor de risc respecte a un futur ús de les drogues.

 

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto