REDUCCIÓ DE DANYS

REDUCCIÓ DE DANYS

El 7 de Maig va ser el Dia Internacional de la Reducció de Danys. Des de l'Associació Alba pensem que aquesta perspectiva d'atenció amb relació al consum de drogues, és molt important; les polítiques de reducció de danys, com bé reflecteix el seu nom, consten en disminuir al màxim els danys i riscs associats al consum de tòxics.


Hepatitis, VIH/sida, sobredosis, accidents, malestar físic, ruptura social, problemes amb la justícia, conductes sexuals de risc... són alguns dels mals que amenacen a les persones usuàries de drogues. Moltes vegades la falta d'informació, una mala higiene o tenir una situació difícil de vida poden ser-ne la causa. I és aquí on es dibuixen els objectius de la reducció de danys, que els descrivim com a un acompanyament als usuaris en la cura de la seva salut, afavorint l'accés als tractaments i donar el suport necessari a cada persona segons la seva situació.


Com a exemples de programes de reducció de danys que es realitzen a Catalunya hi ha:
• Programa intercanvi de xeringues (PIX)
• Projecte de prevenció de sobredosis
• Espais de venopunció assistida
• Tractament substitutiu amb opiacis
• Dispensació de preservatius
• Dispensació paper d'alumini lliure de plom.

Les actuacions que es poden fer van des de l'intercanvi de material d'injecció, fins a tallers educatius sobre les mateixes substàncies i hàbits saludables. Oferint un espai on les persones usuàries de drogues puguin expressar-se.


Els programes de reducció de danys intervenen durant la fase de consum actiu, afavorint l'accés a les persones usuàries de drogues a la xarxa sociosanitària, respectant el ritme de cada una d'elles i així poder usar els dispositius terapèutics que es disposen.

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto