L’ADDICCIÓ ALS VIDEOJOCS, XARXES I PANTALLES

L’ADDICCIÓ ALS VIDEOJOCS, XARXES I PANTALLES

L'aparició de les pantalles i el desenvolupament de la tecnologia ha portat que cada vegada, d'allò que només en feien ús els adults, en facin ús els joves i cada cop més els nens. Jugar a videojocs o utilitzar les xarxes socials no presenta algun risc per si sol, ja que es tracta de formes d'entretenir-se, expressar-se i aprendre, sempre que se'n faci un bon ús.

Les xarxes socials i els videojocs no deixen de ser empreses que busquen el seu benefici i, per aconseguir-ho, utilitzen mecanismes per enganxar a les persones que utilitzen els seus jocs o les seves aplicacions.

En primer lloc, si parlem dels videojocs, trobem que utilitzen diferents mecanismes per enganxar als consumidors, com són: seguir una corba de dificultat que permeti que vagis aprenent i avançant, però que no t'avorreixis o no abandonis, recompenses i objectius constants, proporcionen sensacions gratificants o de poder i mecàniques d'atzar en les que pots obtenir algun benefici.

Quan parlem de les xarxes socials cal tenir en compte que el seu disseny no és fet a l'atzar, sinó que està tot calculat perquè el consumidor vulgui seguir utilitzant l'aplicació. Les grans quantitats de contingut que ofereixen i a més de forma constant, permet que sigui molt fàcil passar-hi molt de temps. També es troben mecanismes com: ús dels números (likes) per auto superar-se, ús de contingut més extrem i més morbós i estudi de tots els moviments de l'usuari per reflectir el contingut que li agrada.

Un mal ús o l'ús excessiu dels videojocs o xarxes socials pot comportar problemes d'autoestima, portar sempre amb nosaltres els dispositius mòbils.

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto