SUPORT  DON’T PUNISH

SUPORT DON’T PUNISH

El 26 de juny els diferents governs mundials celebren els dia mundial de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues.

Aquesta campanya fomenta l’anomenada “Guerra contra les Drogues”, i està molt lluny de solucionar els problemes que generen aquestes.

Des de les diferents entitats que treballen amb persones que fan ús de drogues han creat la campanya “Suport don’t punish” (Recolza, no Castiguis), amb un enfocament de drets humans on, entre altres demandes, es demana que no es criminalitzi el consum de drogues i es prenguin mesures encaminades a una bona gestió de les drogodependències així com qui en fa un ús sigui més segur.

La campanya Recolza, no Castiguis s’alinea amb els següents missatges fonamentals:

  • El sistema de fiscalització de drogues no funciona i necessita ser reformat.
  • Les persones usuàries de drogues no han de ser criminalitzades.
  • Les persones involucrades en el tràfic de drogues no s’han d’afrontar a càstigs severs o desproporcionats, en el lloc on són detinguts.
  • La pena de mort no s’hauria d'imposar per delictes de drogues.
  • La política de drogues s'ha de centrar en la salut, el benestar i la reducció de danys.
  • Es necessari equilibrar els pressupostos de la política en matèria de drogues per garantir que les respostes basades en la salut i la reducció de danys estiguin adequadament finançades.

Des de l’Associació Alba impulsem la reducció de danys, una manera d’enfocar el tractament de les addiccions on es treballen els problemes que sorgeixen en temes de salut i socials, per disminuir el màxim l’impacte que pot ocasionar el consum problemàtic de les drogues.

 

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto