Què fem amb el temps?

Què fem amb el temps?

 

L'educació en el temps lliure i d'oci és un dels temes claus que treballem amb les persones consumidores que tractem. I ho fem, perquè la manca d'habilitats per a gestionar el temps lliure, apareix com un dels factors de risc que acompanyen sovint al consum.

Les persones consumidores tenen moltes vegades el temps d'oci associat al consum, i els costa saber de què omplir el seu temps quan decideixen deixar la droga. És freqüent que els costi connectar amb les seves necessitats i motivacions i també que se sentin insegures a l'hora d'obrir-se a experiències, companyies i entorns nous.

Pensem que treballar la gestió del temps lliure, contribueix al procés maduratiu i al desenvolupament integral de la persona, brindant-li l'oportunitat de:

• Aprendre a Ser (educació en afectivitat, autonomia, actituds de responsabilitat, autoconcepte i autoestima…)
• Aprendre a Fer (desenvolupament d'habilitats, foment de la capacitat organitzativa, solució de reptes, descobriments de potencials propis adormits...)
• Aprendre a Conèixer (descobrir el món, obrir-se a altres models de vida, descobrir activitats noves...)
• Aprendre a Conviure (explorar nous models de relació, desenvolupar habilitats comunicatives i socials…).

És important, per tant, aprendre a utilitzar el temps lliure de forma creativa i responsable, aprofitant-lo per a desenvolupar-nos personal i professionalment, reduint al màxim el no fer res, ni fent que respongui únicament als impulsos i la cerca del plaer immediat (com ho fa la droga) sinó invertint el temps i l'energia en els objectius a curt, mig i llarg termini que ens fan sentir vius i realitzats.

 

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

 
Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto