Noves Masculinitats de l’Associació ALBA

Noves Masculinitats de l’Associació ALBA

 El grup de Noves Masculinitats de l’Associació ALBA hem realitzat un estudi sobre el tema de l’assetjament sexual en funció del gènere i l’orientació sexual.

Gràcies a la participació de 317 persones a l’enquesta que vam realitzar hem arribat a les conclusions següents:

 

 La participació de dones a l’estudi ha sigut molt superior. El dia que vam dedicar a fer enquestes presencials al carrer ens vam trobar que hi havia una major predisposició de participació en dones que en homes, motiu pel qual creiem que el tema de l’assetjament sexual és una problemàtica que desperta més interès en dones que en homes.

Índex d’assetjament sexual segons gènere.

Les diferències segons gènere són abismals, a partir de la mostra consultada podem veure que el  tant per cent de dones i de persones no binàries que s’han sentit assetjades/alguna vegada és molt superior que el d’homes.

Index d’assetjament sexual segons orientació sexual.

Tot i que de manera més tímida que respecte la variant del gènere, s’observa també un índex més alt de persones que s’han sentit assetjades en aquelles que es defineixen com a bisexuals, homosexuals i amb altres orientacions sexuals que en les que es defineixen com a heterosexuals.

Maneres d’assetjament sexual:

De les 250 persones que han manifestat haver-se sentit assetjades alguna vegada, 212 exposen haver sigut a partir de paraules, 188 per mirades i 178 per fets concrets.

Àmbits d’assetjament sexual segons gènere:

Pel que fa als àmbits cal destacar que a banda de patir molts assetjaments en espais públics, una de cada vuit comenta haver-ne patit també en l’àmbit domèstic, en un espai on només hi ha d’haver persones conegudes i suposadament segur. En canvi en els homes que s’han sentit assetjats alguna vegada, s’observa que els àmbits on s’han produit han sigut més públics.

Gènere pel qual t’has sentit assetjat/da:

De les 250 persones que han afirmat sentir-se assetjades sexualment alguna vegada, el 94% afirma haver sigut per part d’un home, mentre que el 14’4% afirma que aquest ha estat produït per dones.

Conclusió:

  • La participació de dones a l’estudi va ser molt superior, pel qual creiem que el tema de l’assetjament sexual desperta més interès en dones que en homes.
  • El tant per cent de dones de persones no binàries que s’han sentit assetjades/alguna vegada és molt superior que el d’homes.
  • S’observa un índex més alt de persones que s’han sentit assetjades en aquelles que es defineixen com a bisexuals, homosexuals i amb altres orientacions sexuals que en les que es defineixen com a heterosexuals.
  • De les 250 persones que han manifestat sentir-se assetjades alguna vegada, 212 exposen haver sigut a partir de paraules, 190 per mirades i 172 per fets.
  • Pel que fa als àmbits cal destacar que a banda de patir molts assetjaments en espais públics, una de cada vuit dones comenta haver-ne patit també en l’àmbit domèstic.
  • L’home està present en el 94% dels assetjaments esmentats a l’estudi.

L’anàlisi dels resultats ens fa veure la necessitat de que com a homes fem una feina de revisió en la nostra manera de relacionar-nos  per avançar cap a una societat que no discrimini per raó de gènere ni d’orientació sexual.

Agraïm enormement a totes les persones que han fet possible la realització d’aquest petit estudi.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto