Webmaster

Webmaster

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

QUÉ ÉS UN COP DE CALOR?

Un cop de calor és una pujada sobtada de la temperatura corporal i que es manté més de 10 minuts. Pot ser deguda a varies causes:

Els signes de cop de calor inclouen:

 • Sudoració intensa que s'atura al cap de poc.
 • Augment de la temperatura corporal. Una temperatura de 40º C és sovint un signe important.
 • Pell seca, calenta i enrogida.
 • Augment de la set
 • Un ritme cardíac ràpid.
 • Respiració ràpida (hiperventilació).
 • Sequedat a la boca i els ulls.
 • Mal de cap, rampes musculars.
 • Tenir son.
 • Confusió, dificultat per respirar i vòmits.
 • Coma (no despertar en tocar-los o apropant-los una flama).

Què fer davant un cop de calor:

 • Posar a la persona en un lloc fresc i si pot ser amb ombra.
 • Després em de baixar-li la temperatura corporal, aplicant-li compreses humides i fresques als canells i clatell.
 • Si està conscient donar-li aigua
 • Si està inconscient posar-lo en posició lateral i avisar al 112.
 • Què podem fer per prevenir-lo?
 • Prendre el sol de forma moderada.
 • Evitar preses perllongades de sol, sobretot en les hores de màxima intensitat entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda.
 • Exposar-se al sol de forma progressiva, començant amb poc temps d'exposició i augmentant de forma progressiva.
 • Adoptar mesures de protecció, buscant espais d'ombra, utilitzant roba de cotó, barrets, ulleres de sol, que protegeixin de les radiacions ultravioleta A/B i utilitzar fotoprotectors adequats a cada tipus de pell.
 • Ingerir líquid abundant i freqüent, preferentment aigua.
 • L'alcohol afavoreix  la deshidratació, en dies de molta calor evitar el seu consum.

#NomésMortsPerSobredosi

Sota el lema “És hora de recordar. És hora d’actuar” es vol sensibilitzar a la ciutadania de que les sobredosis per drogues són un problema de salut que pot afectar a tothom directament o indirectament, però que es pot prevenir i es pot actuar per evitar-ne la mort. A més, és un dia per a recordar a les persones que han mort a causa d’una sobredosi i als seus familiars.

La sobredosi segueix sent una causa important de mortalitat entre els joves a Europa. Les dades de l’Eurostat 2013 mostren que representen més del 3,4% de totes les morts entre els europeus de 15 a 39 anys. Arreu del mon moren aproximadament 187.000 persones a l’any per sobredosi.

Aquest any es vol fer èmfasi en la importància de les sales de punció i consum assistit en horari continuat (conegudes com a “narcosales”) i en la necessitat de crear i implementar programes més específics dirigits a minimitzar el nombre de sobredosis.

Com identificar i actuar en una sobredosi d’heroïna o intoxicació aguda per cocaïna:

Acte d'entrega a Associació ALBA

Johnson Controls Hitachi Air Conditioning, de Vacarisses, ens ha fet entrega als destinataris del seu departament de Responsabilitat Social Coporativa (RSC),a l'Associació ALBA com Prodis, de 30 ordinadors.
Agraïm molt sincerament aquesta generositat de la qual segur li traurem profit.

28Juliol Dia Mundial Contra la Hepatitis

MÉS PERSONES INFECTADES EN TRACTAMENT= ERADICACIÓ VHC

El VHC és un problema seriós de salut pública, amb més de 200 milions de persones infectades en el món.

L’Hepatitis C és una malaltia hepàtica provocada pel Virus de l’hepatitis C (VHC). La majoria de les persones que s’han infectat d’aquesta malaltia no presentaran símptomes, en canvi un 20% d’aquestes si, i seran semblants a una “pseudogrip” breu. Per altra banda, un 25% de la població infectada eliminarà espontàniament el virus del seu cos.

La prevalença en la població a Catalunya d’aquesta malaltia està entre un 2% i 4%, proporció que varia en gran mesura pel que fa als usuaris de drogues (injectades i/o intranasal) on la prevalença és del 65%

La transmissió d’aquesta malaltia és per contacte directe amb sang infectada (sang amb sang).  Hem de tenir en compte que el VHC pot sobreviure en sang seca de 16 hores a 4 dies, d’aquí  la gran capacitat d’infecció d’aquest virus.

La prevenció d’aquesta malaltia és peça clau en l’eradicació del VHC. Hem de vigilar el que compartim, en usuaris de drogues s’ha d’evitar compartir el material d’injecció, així com les pipes de fumar i els rul·los d’esnifar. Evitar compartir material d’ús personal (raspall de dents, maquinetes d’afaitar...), vigilar on ens fem els tatuatges, pírcings i la manicura.

El tractament i la curació del VHC suposen una prevenció pel pacient, la societat i el sistema sanitari.

Campanya de Sensibilització d'ALBA

Ens va acompanyar la regidora de Salut, Sra. Maria Rambla Amat de l'Ajuntament de Terrassa, que va saludar als pacients i ens va felicitar per la tasca de difusió i prevenció que realitza la nostra entitat.

Drogues i sexualitat

Quins riscos suposen?

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la sexualitat com "un aspecte central de l’ésser humà al llarg de la seva vida i engloba el sexe, la identitat de gènere i els rols, l’orientació sexual, l’erotisme, el plaer, la intimitat i la reproducció. La sexualitat es viu i s’expressa en pensaments, fantasies, desitjos, creences, actituds, valors, conductes, pràctiques, rols i relacions.

Així mateix defineix droga com “tota substància que introduïda en l’organisme per qualsevol via d’administració, produeix d’alguna manera una alteració del natural funcionament del sistema nerviós central (SNC) del individu i a més, és susceptible de crear dependència, ja sigui psicològica, física o ambdós”.

En l’actualitat, el consum de drogues entre els joves és una realitat força estesa. Les raons per les quals volen provar i experimentar les drogues són vàries: per esta mes desinhibits, per sentir-se part del grup, per saber què es sent, per sentir-se millor, per ser més atrevits i més enrotllats etc. Però molts cops no som conscients dels riscos que suposen. La barreja entre drogues i sexualitat pot resultar un còctel potencialment perillós, ens situa davant d’un dels riscos que pot comportar passar-se en el consum d’una o més drogues.

Embarassos no desitjats, infeccions per transmissió sexual i infecció per VIH/sida en són alguns dels exemples. Quan estem sota els efectes de qualsevol substància ens tornem més vulnerables per mantenir relacions sexuals no consentides, per no fer un ús responsable i no utilitzar el preservatiu.

 

Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto